Încercăm pe cât de mult posibil să răspundem tuturor întrebărilor dumneavoastră. În această secțiune sperăm sa găsiți răspunsul la anumite întrebări legate de sănătatea orală.
Vizitarea regulată la dentist nu numai că vă va ajuta să vă mențineți dinții și gura sănătoasă, ci vă va ajuta și să vă mențineți sănătos restul corpului. Îngrijirea dentară este importantă deoarece:
Dinții tăi s-ar putea să se simtă bine, dar este totuși important să vezi regulat medicul dentist, deoarece problemele pot exista fără ca tu să știi. Aspectul zâmbetului tău este important, iar dentistul tău te poate ajuta să-ți păstrezi zâmbetul sănătos și frumos. Cu atât de multe progrese în stomatologie, nu mai trebuie să vă mulțumiți cu dinții pătați, ciobiți, lipsă sau deformați. Stomatologii de astăzi oferă multe opțiuni de tratament care vă pot ajuta să zâmbiți cu încredere, inclusiv:
Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți rezolva problemele dentare este să programezi o consultație stomatologică. Indiferent de afecțiunea cu care te confrunți, consultația inițială realizată de către medicul dentist îți va asigura un diagnostic corect și un plan de tratament potrivit. Fie că este vorba de un control de rutină, fie că ai nevoie de ajutor pentru a trata ceva specific, este necesar să treci printr-un consult medical. În funcție de specialitate, fiecare consult are anumite caracteristici și etape. Iată pașii pe care îi urmărim pentru o consultație stomatologică în cadrul Clinicii Jadent Suceava.
Acestea reprezintă acele investigații utilizate în domeniul stomatologiei pentru a produce într-un timp foarte scurt imagini din interiorul cavității orale. În funcție de fiecare caz în parte, medicul poate recomanda un anumit tip de radiografie dentară pentru a putea depista cauza problemei cu care te confrunți. Pentru o consultație stomatologică inițială, de cele mai multe ori, medicul recomandă o radiografie panoramică, deoarece permite examinarea tuturor dinților fiind, de fapt, o imagine de ansamblu a întregii cavități orale. Clinica Jadent este dotată cu centru propriu de radiologie dentară, astfel că pacienții nu sunt nevoiți să investească timp suplimentar pentru a realiza o radiografie dentară la un centru specialist înainte de a se prezenta la consultația stomatologică.
Terapia ghidată a plăcii bacteriene (GBT) reprezintă o inovație elvețiană care le-a permis igieniștilor și medicilor dentiști să transforme experiența pacienților în ceea ce privește profilaxia profesională, eliminând complet durerea și disconfortul.
GBT este o tehnologie minimi-invazivă și blândă care poate fi utilizată cu succes pentru pacienții cu afecțiuni parodontale, pentru purtătorii de aparat dentar, cu tratamente protetice (coroane, fațete dentare) și chiar cu implant dentar.
Scopul GBT este acela de a îndepărta placa bacteriană de pe dinți și de la nivelul gingiilor, pentru a evita apariția cariilor și a afecțiunilor parodontale.
Protocoalele de tratament sunt sigure, oferă cel mai înalt grad de confort pacientului, au eficiență validată prin studii internaționale și sunt realizate minim invaziv și în condiții de maximă siguranță pentru pacient.
GBT utilizează tehnologia AirFlow pentru a îndepărta placa bacteriană din cavitatea bucală, în maximă siguranță și într-un mod foarte confortabil pentru pacient.
Tratamentul endodontic este un tratament de canal, numit uneori si scoatere a nervului. El presupune o serie de interventii stomatologice si terapii specifice ce urmaresc indepartarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si decontaminarea completa a zonei de orice fel de surse microbiene, ce pot afecta in continuare.
Un tratament endodontic corect implica parcurgerea urmatoarelor etape:
Cauzele comune care determina infectii la nivelul pulpei dentare si a nervilor dentari sunt: cariile, traumatisme la nivelul dintilor, afectiuni parodontale.
Daca nu se apeleaza la tratamente dentare speciale, infectia se poate extinde pana acolo incat dintele nu mai poate fi salvat. Sau infectia se poate extinde si la dintii din jur, provocand alte probleme, cu aceleasi riscuri.
Obturatia de canal clasica se bazeaza in mare masura pe experienta, observatia si indemanarea medicului stomatolog. In cele mai multe cazuri rezultatele obtinute sunt multumitoare si de durata, insa ele nu elimina complet posibilitatea de a ramane mici probleme, care necesita in timp o noua interventie.
Spre deosebire de tratamentul traditional, obturatia de canal la microscop asigura o rata de succes mult mai mare in majoritatea cazurilor. Datorita preciziei ridicate facilitate de tehnologia utilizata, prin interventia la microscop, tratamentul este mult mai sigur, redus ca durata si cu eficienta mult mai mare.
Obturatia de canal la microscop duce la eliminarea in proportie de peste 90% a riscurilor implicate in fiecare dintre etapele terapiei, atat non-chirurgicala, cat si in cea chirurgicala. Ea asigura o acuratete mult mai mare in curatarea camerei pulpare, sitemului de canale si de nervi.
Metoda este de neevitat cand infectia este profunda si de dimensiuni extinse, cand dintele a suferit distructii avansate si carii severe. In astfel de cazuri tratamentul endodontic la microscop este singurul care poate face diferenta intre salvarea si extractia unui dinte.